From a Friend Olej z pestek malin2

55.00

Opis

Wyjatkowy olej „podwójny” – wzbogacony ekstraktem z danej rośliny.

Aktywność dermatologiczna i kosmetyczna oleju z malin pozwala mu uzupełniać barierę lipidową naskórka, poprawiać nawilżenie, wymiatać wolne rodniki, przyspieszać gojenie ran, oparzeń. Najbardziej znane i szczególnie wyróżniające się są jego właściwości przeciwzapalne oraz fotoochronne, za które w dużej mierze odpowiada kwas elagowy. Olej z pestek malin jest jednym z najlepszych olei do cery trądzikowej i podrażnionej, łagodzi, uspokaja i reguluje wydzielanie sebum. Stosowany na skórę wchłania się szybko, poprawia strukturę skóry i jej odcień. Może być stosowany jako uzupełnienie ochrony przeciwsłonecznej (jako samodzielny filtr SPF jest zbyt niestabilny i nie do końca określony!).

SPOSÓB UŻYCIA:
Oleje najbardziej polecamy do do stosowania podczas masażu dłońmi lub naszymi rolerami z naturalnych kamieni. Wmasuj olej w wilgotną lub świeżo osuszoną skórę. Wykonaj masaż, zmyj i nałóż swoją pielęgancję. Przechowuj szczelnie zamknięty w suchym, chłodnym miejscu lub lodówce.W przypadku podrażnienia zaprzestaj użycia lub skontaktuj się ze swoim kosmetologiem.

30 ml

SKU: From a Friend Olej z pestek malin2 Kategoria:
0

Your Cart